supersole-aalborg

Supersole

Sålerne er individuelt tilpasset og kombineres oftest med relevante træningsøvelser som supplement til behandlingen med såler.
 Supersole har mange varianter af indlægssåler som er tilpasset forskellige aktiviteter, alt fra daglig brug til topidræt. Sålerne har forskelligt tykkelse i støddæmpningsmaterialet og variation i den dynamiske støtte.

Supersole indlægssåler kan kun fremstilles af specialuddannede fysioterapeuter som udover at have høj viden omkring fodens opbygning også har erfaring med forebyggelse og behandling af skader.

Arkadens Fysioterapi har specialuddannede fysioterapeuter, som kan rådgive dig omkring fodens behov for indlæg og træning.

Foden er en genial konstruktion – hver gang du går eller løber benytter du fødderne uden at tænke over det… men det skal du gøre i fremtiden.
Foden er den del af kroppen som bliver udsat for den største belastning under kroppens bevægelse.

Foden består af 26 knogler som tilsammen ca. vejer 100 g. Knoglerne er forbundet i en struktur som bevirker at fodens konstruktion kan bære den ”til tider” store kropsvægt. Fodens konstruktion kan gennem de 4 lag muskler absorbere alle de belastninger som kommer under gang og løb. Kropsvægten skal under gang ganges med ca. 1,5 og under løb ganges med 3-5. Derfor bliver det hurtigt til mange kilo som foden belastes med ved hvert skridt.

Det er vigtigt at foden funktions er velfungerende under bevægelse ellers kan man forvente at få overbelastningsskader/fejlstillinger som kan resultere i skader andre steder i kroppen.

Skæve fødder kan give symptomer andre steder i kroppen
Du belaster fødderne fra de første skridt der tages om morgenen til du går i seng om aftenen. En gennemsnitsdansker går ca. 10.000 skridt dagligt. Så det er ikke mærkeligt hvis en fejlstilling i fødderne kan give belastning andre steder i kroppen, oftest benene, hoften eller ryggen.
Det er derfor utrolig vigtig at få korrigeret eventuelle skævheder fra fødderne så belastningen på kroppen bliver mindst mulig.

Fødder er unikke men er de gode nok?
Lav svangbue eller høj vrist. Hvis du har en lav svangbue kan det være at du pronerer for meget i foden. Dette bevirker at du overbelaster både led/sener og muskler. Dette øger risikoen for at udvikle overbelastninger i svangsene under foden, achillessenen, anklen, knæet eller hoften.
Hvis du derimod har en høj vrist kan dette resultere i en stiv og rigid fod som også kan overbelaste hele systemet på grund af manglende smidighed

Det er derfor meget vigtigt, at du får undersøgt hvilken fodtype du har, så fysioterapeuten hjælpe dig med at afdække dit behov for træning og eventuelle indlægssåler.

Fordelen ved dynamiske indlægssåler er at de træner og styrker foden ved almindelig daglig gang. Dynamiske indlægssåler stimulerer foden til optimal afvikling.