akupunktur-aalborg

Akupunktur

Akupunktur tilbydes i nogle af vores behandlingsforløb som supplement til den øvrige behandling. Hos os vil akupunkturen, når den anvendes, altid være tænkt ind i det samlede behandlingsforløb. Det vil ofte ledsages af øvelser og træning. Akupunkturen er et fantastisk redskab i den tidligere fase af et behandlingsforløb. Her kan den smertelindrende effekt og muskelafslappende effekt gøre at vi hurtigere kan give lindring af symptomer og igangsætte træning og øvelser som behandling og forbyggende for tilbagefald.

Alle de af vores behandlere som tilbyder denne behandling er uddannede fysioterapeuter og dertil efteruddannet inden for behandling med akupunktur.

Akupunktur foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i musklerne. Nålene stimulerer nervesystemet og denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne. Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt føles en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse. Normalt indsættes 6-12 nåle i området med symptomer og smerter.
Behandlingen tager ca. 15- 20 minutter, og efter ca 6 behandlinger (3-6 uger) kan positive effekter vise sig ved bedre nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af bevægelighed.

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur - fx i form af træthed, mindre blødninger og lettere opblussen af smerter og symptomer

Størstedelen af vores terapeuter tilbyder akupunktur. Læs nærmere omkring deres kompetencer her.