Løbeklinik

Aalborg Løbeklinik er vores specialafdeling som kun håndterer løbere. Vi tilbyder ydelser rettet imod løbere som vil; forebygge skader, har brug for behandling eller udredning af en nuværende skade eller ønsker at indfri deres fulde potentiale.

Som noget nyt tilbyder vi løbecoaching og programlægning, hvor du vil blive fulgt fx i forløbet efter en skade. Det er vores holdning, at den bedste forebyggelse – er den optimale træning. Da rigtig mange løbeskader er en udløber af overbelastning/overtræning, har vi derfor valgt netop træningsdelen som et fokuspunkt i vores klinik.

Løbeskadet

Vi vurderer og undersøger alle typer skader relateret til løb, så hvad enten du har løberknæ, hælspore, eller ondt i ryggen, kan vi hjælpe dig.  

Udgangspunktet er en grundig fysioterapeutisk undersøgelse efterfulgt af en tur på løbebåndet. Sammenhængen mellem de to giver en god forudsætning for at kunne lave en plan, som får dig tilbage løbeskoene hurtigst muligt. Vi vil ofte benytte ultralydsscanning, som en del af undersøgelsen. 

Løbecoaching

Vores to løbetrænere Pernille og Henrik kan hjælpe dig med en struktureret træningsplan, enten som en del af et behandlingsforløb, men også hvis allerede er godt løbende, men ønsker at nå et højere niveau.  

Træningen planlægges altid ud fra et individuelt tilpasset niveau, hvor der tages hensyn til løberens ugeskema og målsætning. Vi bruger TrainingPeaks til at kommunikere med dig, således du altid kan komme i kontakt med os og vi kan finjustere din træningsplan. Samtidig er det en vigtig faktor, at vi løbende kan monitorere dit træningsniveau og dermed hjælpe dig med at forebygge skader.  

Performance

Performance handler om at kunne præstere bedst muligt under optimale forhold.  

Vil tilbyder derfor laktattest, som et udgangspunkt for at planlægge din træning. Laktattesten giver et indgående indblik i din fysiske form, og fastsætter meget præcist din præstationsevne, herunder laktatgrænsen. Ved at kende sin krops ydeevne, bliver det lettere at planlægge træningen og dermed at nå sine mål. Samtidig vil en optimal træningsplan, med en nøje afvejet belastning være med til at nedsætte risikoen for skader.  

Løbeklinikkens Løbeklub

Vil du træne med dygtige coaches – så kom med på vores løbehold i løbeklubben.

Vi har flere ugentlige træninger – workshops hver måned og gode rabatter hos vores samarbejdspartnere.

Klik på linket for yderligere info.

Vi tilbyder

Løbeundersøgelse: 800 kr. (60 minutter)En komplet gennemgang af din historie som løber, undersøgelse på løbebånd + 3D fodscanning, gennemgang af video og scanning, forslag til teknik – og styrketræning samt skovalg, specifikt træningsprogram som kan supplere din løbetræning tilsendt pr mail.

Løbescreening: 500 kr. (30 minutter)Undersøgelse på løbebånd + 3D fodscanning, gennemgang af video og scanning, forslag til teknik – og styrketræning samt skovalg.

Træningsprogram: 1600 kr.Træningsprogram tilrettelagt efter dine mål. 12 – 20 uger. Programmet laves som udgangspunkt i Training Peaks. Programmet er uden opfølgning fra træner. 

Løbecoaching: 1000 kr. pr. månedTræningsplanlægning og ugentligt opfølgning med fast løbecoach, program i Training Peaks. Min. 3 måneder.

Laktattest: 1500 kr.En præcis og meget grundig test, som giver dig det optimale udgangspunkt for at planlægge din træning. Igennem en trappetest, testes din ydeevne under løb og der tages løbende målinger af dine værdier, herunder puls, laktat og selvvurderet belastning (RPE).Efterfølgende gennemgås testen og der udleveres komplet testmateriale med dine målinger.

Laktattest og træningsprogram: Specifik pris efter ønsker.En kombination af test og programlægning, til dig som vil nå dine mål og samtidig træne mest optimalt.

 

 

Teamet

Henrik er uddannet Sportsfysioterapeut og står for planlægning af løbetræning samt fysiologiske test i vores Testcenter. Han har selv erfaring fra diverse udholdenhedssports herunder Ironman og ultraløb.

Han arbejder med skadesudredning og second opinion på løbeskader, samt personlig løbecoaching og programlægning.

 

Pernille er uddannet Sportsfysioterapeut og har i mange år konkurreret på højeste plan i dansk triatlon. Hun har stor erfaring med træningsplanlægning og det at skabe en struktureret hverdag med løbetræning.

Hun står til daglig for planlægning af styrketræning og individuelle forløb i løbeklinikken.

 

Morten har mangeårig erfaring med løbeskader, blandt andet som cheffysioterapeut hos AaB og på A – landsholdet i fodbold.

Løber selv, blandt andet diverse maraton og ultra distancer.

Arbejder i Løbeklinikken især med løbeundersøgelser og screeninger.

Daniel

Uredning og træningsplanlægning.

Løbeskadet, løberknæ, knæsmerter, patellasmerter, springerknæ, jumpersknee, achillessene, hælspore, tendinitis, rygsmerter, lændesmerter, fodsmerter, running, injury, training, test, coaching, træning, løbetræner, test, laktat, trainingpeaks, osteopati, Vo2 max, teknik, løbehold, performance