Hvad er Osteopati?

Osteopatien har i mange år været en anerkendt og udbredt behandlingsform i mange af de lande vi ofte sammenligner os med. Osteopati kan tilgås som primær behandling, men kan også være en supplerende behandling, hvori man vil blive undersøgt og behandlet ud fra de fund osteopaten gør sig.

En osteopat vil undersøge og behandle alle kroppens systemer. Heri indgår knogler, ledbånd og muskler, som vi kender som vores muskuloskeletale system. Herudover vil osteopaten kigge på nerver, organer og blodkar og samspillet herimellem.

Det er ikke ualmindeligt at årsagen til et symptom, skal findes et andet sted. Det ses ved diverse problematikker i bevægeapperatet. Nerver kan give et symptom ud i en arm eller et ben, men årsagen skal findes omkring nervens forløb eller omkring centralt omkring ryggen. Osteopaten vil igennem grundig undersøgelse finde årsagen til problemet og behandle dette, fremfor at behandle symptomet.

Den osteopatiske uddannelse har samme udgangspunkt som mange andre sundhedsfaglige uddannelser. Den omfatter anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik, embryologi og patologi. Typisk for osteopati, da det er en overbygning i form af en master, diplom etc. Er at teorien er dybdegående og i tillæg til ens anciennitet og uddannelse.

Adgangskrav til osteopatiuddannelsen er, at man er uddannet læge, kiropraktor eller fysioterapeut. Vores osteopati-studerende læser uddannelsen på International Academy of Osteopathy (IAO) / Buckinghamshire New University, og opnår ved endt uddannelse en Master of Science i Osteopati.

Osteopati stud. hos FysioDanmark Aalborg 

Osteopatisk undersøgelse tager udgangspunkt i hele situationen omkring dig, hvad enten du kommer med smerter efter en sportsskade, hånd-, albue-, skulder, ankel-, hofte- og knæ samt langvarige ryggener, som andre behandlere måske har haft svært ved at hjælpe dig med.

Behandling og undersøgelse gør typisk brug af en omfattende samtale om dig og dine symptomer, hvor helhedsopfattelsen er i centrum – herefter vil typisk følge en fysisk undersøgelse som screener og får kortlagt årsager og sammenhænge mellem symptomer og mulig årsag for din problematik og henvendelse.

Hos FysioDanmark Aalborg, vil vi kunne hjælpe dig med at kæde behandlingen sammen med træning. Vores osteopatstuderende arbejder derfor tæt sammen med vores store gruppe af specialiserede fysioterapeuter, således du altid vil kunne få den optimale opfølgning på dine problemer, og på den måde forebygge at de kommer igen.

Vores Osteopati Stud.:

Rasmus Lynge Pedersen – 4. års studerende – færdiggør uddannelse sommeren 2022 

Kasper Fonseca – 3. års studerende – færdiggør uddannelse sommeren 2023

Priser: 

  • Første konsultation (ca. 60 min.) – 650 kr. 
  • Opfølgende konsultationer (ca. 45 min.) – 600 kr. 

Tilskud: 

  • Danmark tilskud 1. konsultation: 133 kr. (gældende takst 2021) 
  • Danmark tilskud opfølgende konsultationer: 88 kr. (gældende takst 2021) 
  • Det er ikke muligt at benytte henvisning fra lægen, og der gives dermed ikke tilskud fra den offentlige sygesikring.  

Følg os på Instragram: #osteopati9000