chokboelge300-sh

Chokbølgebehandling (ESWT)

Chokbølgebehandling består af er en meget kraftig, men kortvarig lydimpulser der sendes ned i et meget afgrænset område i vævet.
Disse lydbølger forårsager en række forandringer i cellerne i det skadede område - forandringer der får kan stimulerer kroniske irritationstilstande til at hele hurtigere op.

Chokbølgebehandling er et behandlingstilbud som i Danmark ikke er så udbredt, men den har været brugt i udlandet i mere end 15 år – og vi har arbejdet med den siden starten af 2004 og har derfor den største erfaring med denne behandling i hele landsdelen.

Derfor er vi med ESWT, som det også kaldes, i stand til at behandle skader som det hidtil har været meget vanskeligt - eller helt umuligt - at behandle, uden operation.

Det drejer sig primært om kroniske senevævsforandringer – også kaldet tendinose (kronisk senebetændelse) eller entesiopati (forbening af senevæv) samt calcifikationer (forkalkninger) i senevæv og slimsække. Det er vævstilstande man blandt andet ser ved følgende diagnoser:

  • Hælspore
  • Fascitis plantaris (svangseneirritation)
  • Impingement (afklemning af skuldersenen)
  • Calcifikation i skulderen (forkalkning)
  • Achilles tendinose (achillessenebetændelse)
  • Jumper's knee (springerknæ)
  • Runner's knee (løberknæ)

Et typisk behandlingsforløb består af 3-5 konsultationer der gives med 5-7 døgns mellemrum. Selve behandlingen kan være lidt ubehagelig, men tager ikke så lang tid (ca. 5-7 min).

Behandlingen er altid ledsaget af en ultralydsscanning. Dette skyldes vigtigheden i at vi behandler det rigtige område for at få den ønskede effekt. Hvis ikke der bruges indledende ultralydsscanning vil vi behandle "blindt".

Man kan i princippet gå på arbejde umiddelbart efter behandlingen, men vi anbefaler at man aflaster det behandlede område mest muligt. Vi fraråder derfor at man dyrker motion eller lignende i 48 timer efter behandlingen.

Har du spørgsmål til om denne behandling måske er relevant for dig er du velkommen til at kontakte Mads Ryttermr@fdaalborg.dk

Læs mere omkring vores udstyr til behandlingen her.