Hovedpine100-sh-sk

HovedpineTEAM

Har du hovedpine? Og har du forsøgt forskellige tiltag uden effekt?

Du har måske forsøgt at tage smertestillende, lave øvelser, dyrke mere motion eller andre tiltag uden effekt på din hovedpine.

Årsagen til hovedpine kan være mange, men uden at forstå årsagen til problemet, er det vanskeligt at give den rette behandling.

Derfor har vi samlet et specialiseret HOVEDPINETEAM hos FysioDanmark Aalborg, som står klar til at hjælpe dig!

>> Book en tid hos vores dygtige fysioterapeuter i hovedpineteamet >>

Ring til klinikken på 99204060 eller skriv en mail til rec@fdaalborg.dk

Læs mere om hovedpine nedenfor:

Årsagen til hovedpine kan være mange. Vi indleder med en grundig snak og undersøgelse, så vi kan målrette din behandling. Vi har samlet et team af fysioterapeuter, som alle er opdaterede på den nyeste forskning og behandling indenfor hovedpine.

Rigtig mange hovedpinetyper har større eller mindre involvering fra nakken. Mange gange ser vi at hovedpinen mindskes ved at løse nakkeproblemet. Dette kan gøres med f.eks. mobilisering/manipulering, øvelser, holdningskorrektion, ergonomivejledning og information.

Nakkespecifik træning har vist sig at være effektivt for denne type hovedpine. Derfor tilbyder vi selvfølgelig nakkespecifik træning på hold i klinikken. (LINK TIL NAKKEHOLD BESKRIVELSE)

Skyldes din hovedpine noget helt andet?

I dé tilfælde, hvor hovedpinen ikke er et problem som kan løses fysioterapeutisk, råder vi dig hurtigt videre til den rette behandling. Det kan bl.a. være din læge, neurolog, ørelæge eller optometrist.

De mest almindelige hovedpinetyper:

Nakkehovedpine - cervikogen hovedpine

Nakkehovedpine mærkes oftest kun i den ene side af hovedet, og kan være forbundet med nakkesmerter. Nogle har en fornemmelse af, at hovedpinen starter i nakken og trækker op i den ene side af hovedet, som en strammende/pressende fornemmelse.

Hovedpinen skyldes ofte:

- Nedsat bevægelighed i nakken

- Nedsat styrke og udholdenhed i nakkens muskulatur

Når nakkeproblemet er løst, vil hovedpinen meget ofte forsvinde eller givetvis mindskes.

Spændingshovedpine:

Spændingshovedpine mærkes i begge sider af hovedet. Den beskrives ofte som et pandebånd eller en hjelm der strammer.

Der kan være mange årsager til spændingshovedpine, og det er derfor vigtigt med undersøgelse af:

- Nakke

- Kæbe

- Ansigtsmuskulatur

- Stressfaktorer

Spændingshovedpine har desuden positiv effekt af regelmæssig motion. Din fysioterapeut kan vejlede dig i opstart eller træningsoptimering med forbehold for spændingshovedpinen.

Migræne:

Migræne er oftest en meget kraftig pulserende hovedpine i den ene side af hovedet. Den kommer i perioder, og varer typisk fra 4 timer til 3 døgn. Ud over hovedpine får mange også kvalme, samt lyd- og lysoverfølsomhed.

Migræne behandles bedst med medicin fra din egen læge eller neurolog. Men ofte findes en underliggende ”hverdagshovedpine”, f.eks. en nakkehovedpine, som ved behandling kan nedsætte hyppigheden af migræneanfald.

Desuden har regelmæssig motion, imellem migræneanfaldene, vist sig at have en positiv effekt på hyppigheden af migræne. Vores fysioterapeuter kan vejlede dig i opstart eller træningsoptimering ift. din migræne.

Medicininduceret hovedpine:

Det har vist sig at patienter som har taget parcetamol/panodil/pamol længerevarende kan risikere at få hovedpine af medicinen. Vi oplever at dette kan være en del af årsagen til hovedpine.

Her vil der i komplekse tilfælde være behov for et samarbejde med egen læge.