AlterG Anti-Gravity Løbebånd

Anti-Gravity løbebånd er udviklet til at få personer hurtigere i gang med deres gang- og/eller løbefunktion efter en skade eller en operation. Alter G løbebåndet anvendes i vores genoptræningsforløb med en fysioterapeut, men også som selvtræning. Desuden bliver det brugt til aflastning hos overvægtige, der vil i gang med at gå/løbe.

Hvornår kan AlterG bruges

  • Neurologiske lidelser: fx Parkinson, muskelsvind, genoptræning efter blodprop mv.
  • Ortopædkirurgiske patienter: Nyt knæ- eller hofteled, korsbåndsrekonstruktion, meniskoperation,
  • Sportsskader: fx overbelastninger af senevæv, meniskskader, muskelskader mv.

Derudover kan det også bruges til overvægtige som gerne vil være mere aktive, men hvor kropsvægten sætter en begrænsning.

Hvordan virker det?

Man ifører sig et par neopren-shorts. De lynes fast til åbningen i ”posen” på AlterG-løbebåndet og slutter helt tæt. Der dannes et positivt lufttryk, når luften pumpes ind i posen og overfører en løftende kraft til kroppen. Helt præcist kan den opadgående kraft bære op til 80% af ens egen kropsvægt. Som på et hvert andet løbebånd kan man indstille hastighed og hældning samt regulere trykket i “posen". Man kan således løbe med alt fra 20 til 100% af egen kropsvægt.

Praktisk

Første gang du skal bruge AlterG’en, vil du få en grundig instruktion og vejledning af din fysioterapeut. Afhængig af dit behandlingsforløb, vil det blive et tillæg til din normale ydelse eller du vil få mulighed for at selvtræne. Dette er noget din fysioterapeut vurderer.

Se priser her

Udtalelse om AlterG fra speciallæge i reumatologi og intern medicin, idrætsmediciner og læge for DBU´s Dame A-Landshold Jens Lykkegaard Olesen. Læs her 

Muskelsvindspatient Louise Scheepelern Vistisen udtaler: “Min muskelsvind betyder, at min gangdistance, min muskelkraft i benene og min balance er meget dårlig. I AlterG oplever jeg, at jeg igen kan gå meget længere distancer i væsentligt højere tempo og endda ‘op ad bakke’. Den ‘vægtløse’ tilstand i AlterG betyder, at jeg kan styrke min muskelkraft, min gangfunktion og min balance.”